Eestlaste arendatud rullmassaaži nutisalongi frantsiis laienes Austraaliasse

Asjade interneti arendusettevõte Krakul arendas koos rullmassaaži ketiga Beautiful Me nutika massaažiseadme täisautomaatse lahenduse, mille frantsiis müüdi äsja Austraaliasse.

Krakuli tegevjuhi Jaan Hendrik Murumetsa sõnul on koostöö Beautiful Me’ga hea näide sellest, kuidas pea kõiki eluvaldkondi on võimalik asjade interneti abil nutikamaks muuta ning seeläbi ettevõtte ekspordivõimet kasvatada. “Eriti pandeemia ajal kasvas huvi selliste toodete arenduse vastu, mis vähendaks inimkontakte. Inimesed aga siiski soovisid käia massaažis ja enda tervise eest hoolitseda ning nutikad massaažiseadmed on ilmselt üha tõusev trend nii Eestis kui mujal maailmas,” arvas Murumets.

Nutika massaažiseadme kasutamiseks saab aja broneerida interneti või mobiiliäpi teel. Broneerimissüsteem on ühendatud massaažiseadmetega, salongi minnes käivitub broneeritud ajal seade automaatselt. “Konkreetne massaažiseade teab, mis kliendiga on tegemist, tervitab klienti nimepidi ning käivitab programmi. Klienditeenindaja poole on vaja pöörduda vaid siis, kui on soov erivalikuid teha, näiteks valida suurem kiirus. Korduvkülastuse puhul käivitab seade viimasel korral valitud programmi,” selgitas Beautiful Me asutaja ja omanik Kee Abel.

Nüüd valmis ettevõtetel koostöös järgmine arendus, mis näitab kliendile ka seansi ajal kulutatud kalorite hulka. “Krakuli arendatud elektroonika juhib masina kiirust, mida klient saab reguleerida. Kiiruse ja ultraviolett lambi kasutuse põhjal arvutab seade välja kalorite kulu – mida kiiremini masin töötab, seda rohkem kaloreid kulub,” selgitas Krakuli juht Jaan Hendrik Murumets. Arvestuslikult kulutab üks inimene tunnise seansi jooksul 400 kilokalorit.

Kee sõnul jookseb seansi taustaks seadmega sünkroniseeritud juhendav video, mis sisaldab õpetusi ja soovitusi, kuidas masinat kasutada. “Seega ei pea klient massaažikogemuse saamiseks üldse klienditeenindajaga kokku puutuma,” lisas Kee, kelle sõnul oli see üks põhjustest, miks tunti rahvusvahelisel frantsiisimessidel Dubais ja Londonis ettevõtte frantsiisi vastu vastu suurt huvi. Beautiful Me on Eesti esimene rahvusvahelistele nõuetele vastav frantsiis.

Beautiful Me salongid asuvad seitsmes linnas üle Eesti ning frantsiisid on Rootsis, Soomes ja Austraalias. Nutika massaažiseadme automaatika on arendanud Krakul ja massaažiseadmed on toodetud Saaremaal.

Krakul on Eesti juhtiv IoT ja autonoomsete süsteemide arendaja, mis kasvas välja ESTCube-1 projektist. Krakul on pikaajaliste ja mitmekülgsete kogemustega disainipartner ja pakub toodete täislahendusi – ideest prototüübini, prototüübist tootmiseni. Meeskond on viinud lõpule enam kui 100 rahvusvahelist projekti Baltikumis, USA-s, Rootsis, Mehhikos, Vietnamis, Hispaanias ja paljudes teistes riikides. Krakuli juht Jaan Hendrik Murumets valiti 2020. aastal parimaks nooreks ettevõtjaks. 2021. aasta lõpus omandas Nasdaq First Northil noteeritud ettevõte Bercman Technologies Krakulis 100% osaluse.

Beautiful Me frantsiisisüsteem arendati välja koostöös Francorp Balticuga.

Franchising EE

Loe teisi artikleid