Vapianol on raskused

2.aprillil kirjutas Reuters, et Saksa restoranifrantsiisiettevõte Vapiano teatas, et ta esitas taotluse maksejõuetusmenetluse alustamiseks. Põhjuseks muidugi kogu Euroopas restoraniäri valusalt löönud kriis.

Emaettevõte Vapiano SE teatas, et esitas Kölni ringkonnakohtusse maksejõuetuse taotluse ja hindab veel, kas tema kontserni kuuluvate tütarettevõtete jaoks tuleks seda sama teha.

Vapiano aktsiate hind kukkus kahe kolmandiku võrra, langetades turuväärtuse kõigest 25 miljonile dollarile. Ettevõtte sõnul ei olnud ta suutnud aktsionäride ja võlausaldajatega kokku leppida 36,7 miljoni euro suuruses likviidsussüstis, pöördudes seetõttu valitsuse abiprogrammi poole.

Kõik Saksa restoranid, mida haldab Vapiano SE, jäävad kuni edaspidiste teadeteni suletuks, samas kui Saksa ja rahvusvahelisi frantsiisivõtjaid maksejõuetuse taotlus ei mõjuta.

Vapiano on Eestis üks tuntumaid ja edukamaid rahvusvahelise frantsiisiäri näiteid. Ketil on Eestis neli restorani. Vapiano frantsiisivõtjaks on laia haardega meelelahutuskontsern Apollo Grupp, kelle portfellis on veel teised frantsiisibrändid – Blender, O`Learys, KFC.

Franchising EE

Loe teisi artikleid