Kuidas teada, kas frantsiis hakkab tulu tooma

Allpool on toodud mõned nõuanded, kuidas näha ette, kas frantsiis hakkab tooma tulu või mitte.

Küsi vaatamiseks finantsaruandeid

Frantsiisiandjatelt on võimalik küsida vaatamiseks frantsiisi finantsaruandeid. Uuri neid põhjalikult, et saada ülevaade tavapärastest kuludest ja tuludest.

Räägi teiste frantsiisivõtjatega

Kõige parema ülevaate üksikasjade kohta saab teiste frantsiisivõtjate käest. Nemad on astunud juba reaalseid samme ning oskavad öelda, mis toimib ja mis mitte, millal on oodata kasumit, milliste kuludega tuleb arvestada, millised on klientide käitumismustrid sõltuvalt hooaegadest jne.

Räägi oma lähiümbruses tegutsevate ettevõtete omanikega

Teiste lähiümbruses tegutsevate frantsiisivõtjatega rääkimine aitab saada parema nägemuse oma valitud asukoha kohta. See on oluline eriti juhul, kui sinu frantsiis sõltub asukohast. Selleks tasub osaleda kaubanduskoja poolt korraldatud kohtumistel või teistel üritustel, kus on võimalik otse suhelda sinu piirkonnas tegutsevate inimestega, olenemate nende tegutsemisvaldkonnast. Küsi neilt nende kogemuste, sealhulgas tarbijakäitumiste kohta.

Arvesta majandusega

Enne frantsiisiäriga alustamist hinda ostjaskonna majanduslikku olukorda. Uuri, milline on tänapäeva tarbijakäitumine, mille peale kulutatakse ja kas süüakse pigem väljas või kodus. Sellest sõltub, millise tootega väljatulek mõistlikuks osutub.

Ole hoolikas ja tähelepanelik

Kõige olulisemaks teguriks frantsiisi tulususe hindamisel on hoolsuse ja tähelepanelikkuse rakendamine. Kui märkad ettevõtteid oma uksi sulgemas või kuuled tarbijate kulutuste vähenemise kohta oma piirkonnas, tuleb hoolega kaaluda, millise frantsiisi liigiga tegelema tasub hakata.

Franchising EE

Loe teisi artikleid