Apollo ostis O’Learys frantsiisi

Eesti meelelahutuskontsern Apollo Grupp ostis oma kino-, raamatukaubandus- ja mahlabaariärile lisaks maailmakuulsa spordirestorani O’Learys frantsiisiõigused Balti riikides.

Apollo tütarettevõte APL Restoranid OÜ omab mitme müügipunktiga frantsiisi (multi-unit franchise) eksklusiivset õigust avada kolmes Balti riigis O’Learys üksuseid kaubanduskeskustes ja tänava jaekaubanduspindadel. Turistide transpordisõlmpunktid, lennujaamad ja sadamad, esialgu sõlmitud lepingu alla ei kuulu.

Tegevusplaan näeb ette esimese üksuse avamist 2018. aasta kevadel Tallinnas Kristiine kaubanduskeskuses, millele järgnevad 2019. aastal teine üksus Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuse laienduses ning kaks üksust Riias.

APL Restoranid OÜ tegejuhi Elvis Tilgari sõnul on koostöö O’Learisega sujunud suurepäraselt. Nad leidsid teineteist läbi kaubanduskinnisvara haldaja ja omaniku Citycon OY, kellega kestsid lepingu läbirääkimised ligi poolteist aastat. “Praegu töötame nagu üks suur pere esimese restorani-meelelahutuskeskuse avamise nimel,” sõnab Tilgar.

Apollol on unikaalne luba ja võimalus osaleda O’Learys kaubamärgi uuendamisel. Nimelt on lisaks niigi suurele tegevustevalikule plaanis juurde lisada kino ja auditoorium ning pöörata rohkem tähelepanu ka naiskülastajate huvidele.
Balti turg on olnud O’Learys tegevjuhi Christian Bellanderi sõnul ka O’Learyse jaoks huvitav ja prioriteetne turg. “Tegemist on uue ja kasvava turuga, kus on meilgi võimalik suurepäraselt läbi viia uuendusi ja arendusi,” lisab Ballender. Baltikumi plaanisid nad tulla juba varem, kuid enne puudusid kontaktid siinse tugeva, juba end tõestanud tegijaga. Apollo Grupp on sobiv partner ning nüüd on positsioon edasi liikumiseks olemas.

O’Learys on Rootsi frantsiis, mis Bostoni-Ameerika tüüpi spordibaaride-restoranide ja sportliku meelelahutuskeskuste kaubamärk üle 130 üksusega 16 riigis.

Vaata lisaks O’Learys spordirestorani tutvustavat videot:

Franchising EE

Loe teisi artikleid